OM MIG

Allt började för ganska många år sedan. När jag först började läsa ingredienslistan för både mat, smink och hudvårdsprodukter. Många timmar har gått åt till läsning över vad olika ämnen gör och vad man kan byta ut dem mot som är mer naturligt för både människa och miljö.

När vi skulle investera i en säng var det alltid någon egenskap jag var tvungen att kompromissa om; svensktillverkat ekologiskt? Jag hittade endast något projekt jag kunde följa, men inget färdigt.

Det dök plötsligt upp en möjlighet att få kontakt med en hantverkare i Paris, Omar, som ville se yrket leva vidare.

Jag tog ledigt från mitt skrivbordsjobb för att åka dit och gå i lära. Att gräva i lös ull med mina hantverkslängtande händer tog mig till ett beslut att gå vidare med att kunna ta hantverket till i Sverige. Än så länge på deltid och fritid, men kunskapen skulle odlas och spridas.

Efter läran och drömmen om att stolt föra yrket vidare från honom, kan vi nu erbjuda lokalt tillverkade madrasser strax söder om Göteborg, färre kompromisser om material med svensk ull från hängivna fårägare i Halland och tyger noga utvalda, från så nära det går och som ska hålla tiotals år.

Omar, je suis honoreé!

Sandra Ottersten, madrassmakare och grundare

ull luktar gott

SAMARBETEN