fbpx

 ULLMADRASSER

                                  -Madrasser och bäddmadrasser helt fyllda med ull

 

 

VÅRA MADRASSER

 

Tillsammans komponerar vi din säng!

Du kanske söker säng helt i naturmaterial?

När du vänder sig till oss hjälper vi dig till rätt val av fjädring, mellanmadrass och bäddmadrass efter dina önskemål och behov.

Våra standardmadrasser är 17 cm höga, där du väljer fastheten eller mjukheten.
Från 160 bredd kan du bestämma olika fasthet på de båda halvorna.
Du kan få din ullmadrass zonindelad som ger mer utrymme vid höfter och axlar för bästa komfort.

Bygg din säng minimalistiskt och undvik onödigt mycket textiler och skumfyllningar som både ger damm och skapar miljö för kvalster.

Madrassen kan läggas på en befintlig resårmadrass, eller på en ribbotten i en sängram. Vi rekommenderar ribbotten, då fukt från kroppen kan ångas ut och sörja för en bättre sovmiljö.

Bäddmadrass

Bäddmadrasser 5 eller 10 cm hög.

Vi skapar dem på traditionellt franskt sätt där söm i form av fågelfötter håller fast ullen inuti vid 5 cm bäddmadrass. Fågelfötter är en dekorativ och funktionell handsöm som har formen av en fågelfot.

Vid 10 cm bäddmadrass används traditionella pyskor /tofsar för att stärka den genomgående sömmen.

Välj tyget:

Vi önskar dig giftfrihet rakt igenom och väljer tyger därefter. Vi bygger din madrass efter beställning och rådgör med dig om hur just du tänker kring tyg. Vårt standardsortiment är en ekologisk bomullväv i 12 färger som produceras i Spanien för madrasser upp till 120cm.

Madrasser från 140cm breda sys i en Ökotex certifierad bomullscanvas vävd i Portugal färgen natur med fröskal.

Vi har även lintyger från Europa och ekologiska ulltyger för bäddmadrasser. Önskar du kanske Tencel, ull eller hampatyg? Hör av dig med ditt önskemål!

EXTRA FAST

Ett eller flera lager hård nålfilt läggs emellan den fluffiga ullen och skapar en extra fasthet och luftgenomsläpplighet. Rekomenderas generellt för tyngre personer och ryggsovare, då kroppen behöver mer stöd underifrån och för att inte sjunka alltör långt ner.

Pris från 15.000 kr

FAST

Den fasta ullmadrassen är hårt sammansatt genom tät tuftning. Ullen och hantverket gör jobbet och ser till att rygg/magsovare får den komfort under hela natten.

Pris från 15.000 kr

MEDEL

Denna hårdhet byggs för att de flesta kan få en bekväm vila, med lagom möjlighet för höfter och axlar att få sjunka ner, så att ryggen håller sig rak för den som ofta sover i sidoläge.

Pris från 15.000 kr

MJUK

För dig som har muskulära smärtor eller sover mest på sidan. Detta tillåter höft och axlar sjunka ner som de behöver för att hålla ryggkotor raka, så att de återhämtar sig från en ansträngande dag.

Pris från 15.000 kr

EXTRA MJUK

Du kanske behöver extra vila för onda höfter. Den här ullmadrassen får dig att sjunka ner och inte belasta dina onda partier och minska behovet av att vända dig i sömnen. Passar även dig som har en lättare kroppstyp.

Pris från 15.000 kr

SKRÄDDARSYDD

Har du udda sängmått eller behöver en sovmadrass för båt eller husvagn i specialmått?

Vi tillverkar efter dina behov. Ring eller mejla oss för en rådgivning! 

REMAKE

Efter ca 10 år kan din madrass vara i behov av en tillfluffning. Vi tar in madrassen och öppnar den, fluffar om ullen i vår maskin och byter ut tyget om du önskar. Därefter håller den i ca 10 år ytterligare.

Pris från 15.000 kr

BESTÄLL DIN ULLMADRASS

Våra standardmadrasser är 17 cm höga, där du väljer fastheten eller mjukheten.

Vi kontaktar dig efter din förfrågan och ser till att allt blir rätt för dig innan du bestämmer dig.

3 + 6 =

FRÅGOR & SVAR

Hur vårdar du din ullmadrass?
Leverans
Allmänna villkor
Frågor & Svar

KONTAKTA OSS

Lyckhemsvägen 11, 436 55 Hovås (Göteborg), Sweden

Tel: 0723-58 80 81
info@swedishwoolmattresscompany.se