ULLENS EGENSKAPER

Svettas du när du sover?

Ull har hög genomsläpplighet av luft och fukt vilket bidrar till ett mycket bra sovklimat och känns därför svalare vid värme.

Är du frusen?

Ullens krulliga form skapar mycket luftutrymme runt omkring sig, denna luft värms upp av dig när du sover vilket skapar en jämn temperatur.

En allergivänlig säng

Fukt i textil ger grogrund för oönskade bakterier och kvalster, medan ull håller fukten mellan fibrerna, men släpper inte in den i fibern och kan så göra sig av med smuts, damm och kvalster.

Luktavvisande

Lanolinfettet som omger fibrerna gör att ullen har en förmåga att rena sig själv. Det räcker att vädra! 

Ljuddämpande

Den ljudabsorberande ullen i en madrass bidrar till ett tystare sovrum. Ull används också till att ljudisolera maskiner i tung industri.

Rörelsedämpande

När ullen hålls ihop av tyget och vår hantverksteknik ger det rörelsedämpning. Du känner din partners rörelser mindre med en ullmadrass.

Lång hållbarhet

En ullsäng håller sin elasticitet och stuns under lång tid. Ullfibern kan nämligen böjas 20 000 gånger utan att gå av, vilket vi jämför med tex bomull, som går av efter 3200 gånger.

Självsläckande

Vid en brand utgör ull ett skydd som är självsläckande och bidrar till att minska toxiska gaser och ytterligare lågor även om ullen är uppblandad med annat material.

En giftfri säng

Magisk ull från våra får i närmorådet och ekologiska tyger vi själv skulle bära intill kroppen. Helt utan giftiga ämnen som stör våra kroppars funktion. Läs bloggen om giftfritt!

Naturligt antibakteriell

Ull är milt naturligt antibakteriell och ger inte grogrund för bakterier, microber eller kvalster lika lätt som andra material. Vi har kunder som blivit av med sin nästäppa med hjälp av våra ullmadrasser!

Fuktavvisande

Ull kan hålla fukt upp till en tredjedel av sin vikt mellan fibrerna, men själva fibern släpper inte in fukt. Därför blir ull självrenande, då luft och fukt tar med sig smutsen. Läs mer om hur du vårdar ull och ullmadrasser.

Fjädrande

Ullen vi använder kallas Texelull. Den är mest vit och varje fiber som trycks ihop inuti tyget strävar utåt, som en metallfjäder. Det är det som ger stuns och komfort i din ullmadrass.

BESTÄLL DIN ULLMADRASS!

En ullmadrass håller år efter år. Hör av dig till oss med dina frågor via formuläret. Vi ringer eller mejlar dig alltid efter gjord beställning, så att du får det du önskar!