Remake

-vi gör din madrass cirkulär

klenoden från 1973 -remake

Vi vill ge dig alternativet till den generella möbeln genom att erbjuda hantverk i naturmaterial, kvalitet och lokalt och omsorgsfullt.

Vårt hantverk erbjuder oss möjligheten att tänka cirkulärt. Eftersom ullen i madrasserna har ett långt liv som fungerande fiber, är allt vi behöver göra att rengöra och fluffa om den.

Tyget tvättas, och är oftast helt utan skador, eftersom det normalt inte finns mycket slitage på en madrass, så som det kan finnas i kläder eller vissa möbler.

 

Följ med in i verkstaden nedan och se hur en remake går till!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi fick äran att renovera en madrass från 1973. Madrassen fick paret i present av hennes farbror Gino, som var madrassmakare i staden Trento i norra Italien. Han sydde såklart hela familjens ullmadrasser.

Paret flyttade till Sverige 1986 och innan flytten fick madrassen en Remake av farbrodern. Det skulle dröja närmare 35 år och 12 700 sovnätter på madrasserna innan de kom till vår verkstad i Hovås för ytterligare en Remake.

Mannen i paret berättar när vi ses: ”Även om de var något plattare efter så många år ville jag aldrig sova på något annat!”

 

Här intill syns den gamla ullen vid uppsprättning av alla sömmar i madrassen.

Ullen, nära 50 år gammal fick bytas ut, för att kunna ge madrasserna kanske 50 år till. Den var något torr och elasticiteten kunde inte hålla madrasserna stuns mycket till. Ullfibern klarar annars att böjas ca 20 000 gånger innan den bryts.

Tyget, ett klassiskt motivvävt bolstertyg, var helt utan skador eller slitage. Det fick en maskintvätt, som fick fam färgerna på nytt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Återfyllning av madrasserna:

Noga vägt så att de blir lika mycket i båda. Lager för lager tills det är dags att lägga på ovantyget och nåla ihop innan sömnad.

 Paret mejlar efter ett par månader:

”Hej Sandra,  

Vi har sovit som en Prins och en Prinsessa!

Madrasserna passar perfekt och är underbara att ligga på.

Tusen tack för att du ville ta hand om dem.

Som du säkert har märkt är det för mig inte bara att få nya madrasser utan de har ett stort affektionsvärde. De är en del av familjen!”

Remake ullmadrass

BESTÄLL DIN ULLMADRASS!

En ullmadrass håller år efter år. Hör av dig till oss med dina frågor via formuläret. Vi ringer eller mejlar dig alltid efter gjord beställning, så att du får det du önskar!