ULLMADRASSER

-Madrasser och bäddmadrasser helt fyllda med ull

 

 

VÅRA MADRASSER

 

Tillsammans komponerar vi din säng!

Du kanske söker säng helt i naturmaterial?

När du vänder sig till oss hjälper vi dig till rätt val: Med bakgrund av hur du sover och vilka behov din kropp har, rådgör vi tillsammans till rätt val av fjädring, mellanmadrass och bäddmadrass.

Våra mellanmadrasser är 17 cm höga. Mellanmadrassen är det vi kallar den tjockare madrassen, mellan basen och bäddmadrassen.
Från 160 bredd kan du bestämma olika fasthet på de båda halvorna.

Bygg din säng minimalistiskt och undvik onödigt mycket textiler och skumfyllningar som både ger damm och skapar miljö för kvalster. Vi har kunder som blivit av med sin morgonsnuva när de bytt ut sin madrass till ull!

Ullen är ett återväxande råmaterial och går även att kompostera. Förläng livet på din madrass med en Remake.

Madrassen kan läggas på en befintlig resårmadrass, eller på en ribbotten i en sängram. Vi rekommenderar ribbotten, då fukt från kroppen kan ångas ut och sörja för en bättre sovmiljö.

Bäddmadrass

Bäddmadrass 8 cm hög.

Vi skapar dem med samma tradition av ullmadrassmakeri som använt i flera hundra år i mellaneuropa och norra afrika.

Vid 8 cm bäddmadrass används traditionella pyskor/tofsar för att stärka den genomgående sömmen. Du hittar den i vår webshop.

Välj tyget:

Vi önskar dig giftfrihet rakt igenom och väljer tyger därefter. Vi bygger din madrass efter beställning och rådgör med dig om hur just du tänker kring tyg.

Vårt standardsortiment i webshopen är en oblekt Ökotex canvas. Den är omtyckt av våra kunder och vi använder den pga dess dubbla bredd.

Vi har även ett hampatyg från Rumänien, där odling och process kräver mindre vatten och inga bekämpningsmedel/kemikalier. Här görs en förstärkt söm vid madrasser över 120 cm bredd.

Önskar du kanske andra tyger för att styla ditt sovrum? Hör av dig med ditt önskemål!

FAST

Den fasta ullmadrassen är hårt sammansatt genom tät tuftning. Ullen och hantverket gör jobbet och ser till att rygg/magsovare får den komfort under hela natten.

Pris från 15.000 kr

MEDEL

Denna hårdhet byggs för att de flesta kan få en bekväm vila, med lagom möjlighet för höfter och axlar att få sjunka ner, så att ryggen håller sig rak för den som ofta sover i sidoläge.

Pris från 15.000 kr

MJUK

För dig som har muskulära smärtor eller sover mest på sidan. Detta tillåter höft och axlar sjunka ner som de behöver för att hålla ryggkotor raka, så att de återhämtar sig från en ansträngande dag.

Pris från 15.000 kr

SKRÄDDARSYDD

Har du udda sängmått eller behöver en sovmadrass för båt eller husvagn i specialmått?

Vi tillverkar efter dina behov. Ring eller mejla oss för en rådgivning! 

REMAKE

Gör din madrass cirkulär!

I hantverket vi bygger din ullmadrass, finns inbyggt att skapa produkter med långt liv, ta tillvara materialen och minska behovet att köpa nytt.

Efter ca 10 år kan din madrass vara i behov av en tillfluffning och uppfräschning. Vi tar in madrassen och öppnar den, fluffar om ullen i vår maskin och tvättar tyget. Vi sätter ihop allt med nya stygn och madrassen känns som ny!  Därefter håller den i ca 10 år ytterligare.

Läs här om när vi gjorde om en ullmadrass från 1973.

BESTÄLL DIN ULLMADRASS

Vi kontaktar dig och ser till att allt blir rätt för dig innan du bestämmer dig.

Önskar du kanske en provning i vårt kombinerade showroom/verkstad i Göteborg?

9 + 8 =