DEN SVENSKA ULLEN

Det giftfria alternativet till ditt hem

DEN SVENSKA ULLEN

Det vita guldet -Ullmadrassen fylls med svensk ull, från främst tackor som har det bra hos våra halländska fårbönder, varav många av dem innehar KRAV-certifiering Ullen som fyller våra ullmadrasser och produkter är tvättad i tvätteri som innehar GOTS-certifiering och extremt höga krav på vattenrening.

EkologiDet finns svensk ull som skulle kunna betecknas som ekologisk, den kommer från en KRAV-gård och tvättas med GOTS-märkning. Dock finns det ännu ingen certifiering för ekologisk ull i Sverige. Vi vill dock framhålla att den generella svenska djurhållningen har de hårdaste djurskyddskraven i världen.

Varför välja svensk ull? -Ullen i våra madrasser kommer från gårdar som är jämförelsevis små och det har varit svårt för fårbonden att få sålt sin ull till ett pris som gör det värt hanteringen. I många fall ser fårbonden ingen annan utväg än att slänga ullen på soptippen, då ingen riktig efterfrågan har funnits kring den svenska ullen. Synd och skam tycker vi och fårbönderna, då Sverige samtidigt importerar ca 1440 ton ull per år(2017) från framförallt Nya Zealand, Asien, Peru, Turkiet och Tyskland. De konkurrerar med lägre priser och högre volymer och därför kan en ullkappa eller ulltröja från andra sidan jordklotet, få låga priser i handeln.

Swedish Wool Mattress Co. vill ta tillvara denna återväxande naturresurs och i samma veva värna om att fårbonden får en extra inkomst till sin gård. Det gör vi genom att skapa efterfrågan på annat än underställ i merinoull som importeras från andra sidan jordklotet. Vi vill visa upp det vita guldet, ta kål på myter kring ull, och lyfta in just den svenska ullen in i finrum och sovrum.

Från får till madrass -Ull är en förnyelsebar produkt, och klippningen ger fåren god hälsa. Fåren från gårdarna i Halland och norra Skåne klipps en eller två gånger per år av hängivna klipparen Calle, som tillsammans med sambon Charlotte driver Västkustens Ullinsamling och CC Wool. De sänder den för tvätt per båt till det effektiva och noga kontrollerade tvätteriet i Belgien och tillbaka till vår ullverkstad i södra Göteborg.

Fördelarna med svensk ull: Till madrasser och sittkuddar tar vi ull från Texel-fåret. Den tovar sig inte när den blir varm och fuktig och dess fibrer fjädrar tillbaka mot tryck. Det är hela hemligheten med den fina komfort många upplevt som sover på vår ullmadrass.

BESTÄLL DIN ULLMADRASS!

En ullmadrass håller år efter år. Hör av dig till oss med dina frågor via formuläret. Vi ringer eller mejlar dig alltid efter gjord beställning, så att du får det du önskar!

KONTAKTA OSS

Lyckhemsvägen 11, 436 55 Hovås (Göteborg), Sweden

Tel: 0723-58 80 81
info@swmco.se