Hållbarhet & Ekologi

Det naturliga alternativet för ditt hem

Vad vi vill, är vad vi gör

Vi vill ge dig alternativet till den generella möbeln genom att erbjuda hantverk i naturmaterial, kvalitet och svensktillverkat.

Vi strävar efter giftfritt, ekologisk och miljömässig hållbarhet.

Vi önskar lämna så litet avtryck på vår planet som det går och ser kvalitet, långt produktliv och reparerbarhet som ett sätt att nå dit.

Vi hyllar den korta värdekedjan vi är en del av tillsammans med fårägare, insamlingsstation, fårklippare och tvätteri.

Beklämda av att prishöjningar för energi och transport tar upp större och större andel av kilopriset för ull, har vi nyligen höjt vår ersättning av råull till de gårdar som säljer sin ull till oss.

Du som köper en madrass av oss bidrar alltså till att fårägaren går mot en mer hållbar ekonomi i fårägandet.

Tyger

Våra tygval följer ledorden kvalitet och lång hållbarhet, naturmaterial som vi vet håller måttet år efter år och vi strävar efter att få våra råvaror från så hållbara och nära källor som möjligt.

I vår kollektion för interiör används tyger som redan producerats, men inte kommit till användning. Därigenom skapar vi inte ny efterfrågan och förhindrar kvalitetstyger från att kastas/brännas. Detta gör vi i samarbete med Rekotex.

 

BESTÄLL DIN ULLMADRASS!

En ullmadrass håller år efter år. Hör av dig till oss med dina frågor via formuläret. Vi ringer eller mejlar dig alltid efter gjord beställning, så att du får det du önskar!